SGN Groupille uusi toimitusjohtaja suvun ulkopuolelta

Ilkka Brander (oik.) on perheyritys SGN Groupin ensimmäinen toimitusjohtaja omistajasuvun ulkopuolelta. Pääomistaja Sam G. Nieminen (vas.) siirtyy SGN Groupin hallitukseen ja varatoimitusjohtajana jatkaa Stefan Nieminen (kesk.).

Monialayhtiö SGN Groupin toimitusjohtaja vaihtuu. Yhtiön johdossa aloittaa 1. tammikuuta 2021 Ilkka Brander. Brander, 44, on ensimmäinen Niemisen perheen ulkopuolinen toimitusjohtaja SGN Groupin historiassa. Nykyinen toimitusjohtaja Sam G. Nieminen keskittyy jatkossa yhtiön kehittämiseen hallitustyön kautta.

Ilkka Brander, YTK, MBA, siirtyy toimitusjohtajaksi teknologiayhtiö Solteqin johtajan tehtävästä. Brander on toiminut SGN Groupin hallituksessa vuodesta 2017 alkaen. Branderilla on laaja kokemus kaupan alalta sekä kuluttaja- että tukkukaupasta. Aiemmin Brander on työskennellyt S-ryhmässä erilaisissa johdon tehtävissä, muun muassa S-ryhmän digitaalisen liiketoiminnan ja verkkokaupan toimitusjohtajana.


”Meille oli tärkeää, että yrityksen johtoon valitaan henkilö, joka jakaa arvomaailmamme. Toimintamme rakentuu vastuullisuudelle, luottamukselle, rehellisyydelle ja pitkäjänteisyydelle. Ilkka on antanut meille hallituksessa työskennellessään näytöt osaamisestaan”
, sanoo SGN Groupin toimitusjohtaja ja pääomistaja Sam G. Nieminen.


”Perheyhtiön historia ja innostava tarina, mielenkiintoinen portfolio sekä kansainvälisyys kiehtoivat minua. Lisäksi tunnistan paljon mahdollisuuksia kasvattaa ja kehittää tätä hienoa yhtiötä”
Ilkka Brander sanoo.

SGN Groupin talous on vakaalla pohjalla. Sen kaikki kymmenen liiketoiminta-aluetta ovat kannattavia vuonna 2020. Muutamien vaikeiden vuosien aikana toimintaa uudistettiin merkittävästi, muun muassa sisäisiä toimintatapoja kehittämällä ja tappiollista toimintaa karsimalla.


”Olemme nyt osaavampia ja ketterämpiä reagoimaan muutoksiin ja mahdollisuuksiin kuin aiemmin. Uudella dynaamisella ja nuoremmalla johdolla on kykyä ja halua toiminnan jatkuvaan kehittämiseen ja konsernin harkittuun kasvattamiseen”
, Sam G. Nieminen toteaa.


”Esimerkkejä uudistumiskyvystämme ovat muun muassa sisustus- ja lifestylebrändi Annon menestys, maatalouskonekauppaamme liittyvä TOP-Service huoltokonsepti sekä Ruotsin urheilukauppaan liittyvä Bike Nation -konsepti. Toimitusjohtajana haluan kannustaa henkilöstöämme ja asiakkaitamme ideoimaan ja kehittämään omaa työtään ja toimialoja”
, Ilkka Brander jatkaa.


Omistajaperheen jäsenet jatkavat hallituksessa, Stefan Nieminen varatoimitusjohtajaksi

Sam G. Nieminen siirtyy SGN Groupin hallitukseen ja jatkaa yhtiön kehittämistä aktiivisesti. Sam G. Nieminen on johtanut isänsä Sven G. Niemisen perustamaa yhtiötä 40 vuotta. Hallituksessa jatkaa myös omistajaperheeseen kuuluva Mikaela Nieminen. Hallituksen puheenjohtajana toimii Mika Sutinen.

Yhtiön varatoimitusjohtajana jatkaa niin ikään omistajaperheen jäsen Stefan Nieminen vastuualueenaan uudet liiketoiminnat ja yrityskaupat, konsernin yhteisten palveluiden ja Venäjän liiketoiminnan kehittäminen sekä digitaaliset ratkaisut.

Sam G. Nieminen luopuu toimitusjohtajan tehtävistä hyvillä mielin.


”Ilkan valintaa esitti poikani Stefan. Luotan siihen, että heidän toisiaan täydentävät vahvuutensa auttavat viemään yritystä oikeaan suuntaan. Yhtiömme historia on hieno, mutta perheyhtiö ei saa tarkoittaa paikalleen jäämistä tai määrittää liiketoiminnan ratkaisuja”
, Sam G. Nieminen sanoo.


”SGN Group on lähestymässä 90 vuoden merkkipaalua. Sam G. Nieminen on kehittänyt yhtiöstä sen, mitä se on tänä päivänä. Suuntaamme luottavaisin mielin seuraavalle vuosikymmenelle. SGN Groupin ja Niemisen perheen tarina jatkuu uudistuen, mutta pitkää kokemusta ja historiaa hyödyntäen”
, sanoo hallituksen puheenjohtaja Mika Sutinen.


SGN Group on 1933 perustettu vahva ja kehittyvä suomalainen kaupan alan perheyritys, joka tunnetaan kansainvälisistä merkkituotteista. Konsernilla on merkittävää liiketoimintaa myös Venäjällä ja Ruotsissa. Toimialoihin kuuluvat kodin ja vapaa-ajan tuotteet, urheilu, maatalous, teollisuuslaitteet sekä lumentekoon ja -hoitoon liittyvät laitteet. SGN Groupin edustamia tuotemerkkejä ovat muun muassa Arctic Cat, Kawasaki, Tohatsu, New Holland, Case IH, Kverneland, PistenBully, TechnoAlpin, Team Sportia, Sportringen ja Anno. SGN Groupin liikevaihto vuonna 2019 oli noin 129 milj. € ja sen palveluksessa on noin 120 työntekijää. Konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla.


Lisätietoja:

Ilkka Brander, p. 050 388 3108
Sam G. Nieminen, p. 040 552 7040
Stefan Nieminen, p. 040 560 4920

Lataa tiedotteen kuva korkealaatuisena versiona tästä.