SGN Group

SGN GROUP TÄNÄÄN

SGN konserni on suomalainen perheomisteinen monialayhtiö, joka toimii viidellä eri toimialalla:
kuluttajakaupassa, maatalous- ja puutarhakaupassa, vapaa-ajan laitteissa, lumen, jäänteon ja tekniikan laitteiden ja palveluiden kaupassa sekä urheilukaupassa. Toimialasta riippuen toimimme usealla eri liiketoimintamallilla. Osassa myymme itse suoraan loppukäyttäjille oli kyseessä kuluttaja tai yrittäjä ja osassa taas toimimme luotettavana kumppanina yrittäjävetoiselle jälleenmyyjä- ja kumppaniverkostollemme.

Tehokas ja osaava konserni tukee liiketoimintaa
Konsernin tehtävänä on luoda omistamilleen liiketoiminnoille ja henkilöstölleen paras mahdollinen kasvualusta. Konsernista tarjotaan  keskitetysti valikoidut palvelut laadukkaasti ja tehokkaasti taloushallinnosta, henkilöstöhallinnosta, tietohallinnosta, logistiikasta, markkinoinnista- ja viestintäpalveluista ja konsernin kehittämistoiminnoista, jolloin liiketoiminnat voivat itse keskittyä täysipainoisesti asiakkuuksienhoitoon ja liiketoiminnan kaupalliseen kehittämiseen.

Etsimme uusia liiketoimintamahdollisuuksia
Olemme luoneet konsernin sisälle ympäristön, joka auttaa niin työntekijöitä, kuin sekä vanhoja että uusiakin liiketoimintoja saavuttamaan täyden potentiaalinsa. Tällä reseptillä SGN Group on onnistunut luomaan lukuisia suomalaisia liiketoiminnan menestystarinoita. Samalla tiellä haluamme pysyä jatkossakin, yrittäjyyden ja yrittämisen keskiössä ja tarjota uusille yrityksille kasvualustan ja mahdollisuuden kehittää liiketoimintaansa kohti kansainvälistä menestystä.

Haemme aktiivisesti liiketoimintamahdollisuuksia koko markkina-alueeltamme ja olemme kiinnostuneita kuulemaan uusista ideoista ja yhteistyömahdollisuuksista niin yrityskauppojen kuin muunkin yhteistyön osalta.

VASTUULLISUUS

Vastuullinen liiketoiminta on ollut aina perusarvojamme lähtien yhtiömme perustajan Sven G. Niemisen omista arvokkaista periaatteista. Se on kantanut yhtiötä ja ohjannut yhtiön kulttuuria vuosikymmeniä tekemään oikeita ja kestäviä ratkaisuja. Yhtiön peruskiveen muuratut toimintamme periaatteet – asiakaslähtöisyys, toiminnan jatkuvuus ja henkilöstön arvostus – ovat luoneet meille viitekehyksen kehittää yhtiöitä vuosien saatossa. Kaikkein vaikeimmilla hetkillä juuri ne ovat toimineet tukena muutoksessa ja siten vahvistaneet niiden oikeellisuuttaan.
Haluamme viedä aiempia periaatteitamme ja arvokasta kulttuuriamme jatkossa kohti konkreettisia ja mitattavia vastuullisuustekoja sekä avoimemmin viestittävää vastuullisuustyötä. Monelle liiketoimintayhtiöllemme vastuullisuustyö on tänä päivänä arkea, mutta sen lisäksi haluamme korostaa sitä jatkossa myös henkilökuntamme ja asiakkaidemme suuntaan. Haluamme tarjota henkilökunnallemme merkityksellistä työtä ja osoittaa vastuullisella toiminnallamme olevamme paras ja mielenkiintoisin.

SGN Vastuullisuusraportti

MARKKINA-ALUEET

SGN Group markkina-alueet

AVAINLUVUT

miljoonan euron liikevaihto 2022

miljoonan euron liikevoitto

henkilömäärä

JOHTO JA HALLITUS

KONSERNIJOHTO

Ilkka Brander

SGN Group Oy
Toimitusjohtaja

Stefan Repo

SGN Group Oy
Talousjohtaja

Mika Virtanen

SGN Group Oy
Kehitysjohtaja

JOHTORYHMÄ

Panu Alhava

SGN Sportia Oy
Sumeko Oy
Toimitusjohtaja

Manu Laari

Kessu Oy
SGN Tekniikka Oy
Toimitusjohtaja

Mikko Marttila

Agritek Oy
Toimitusjohtaja

Jonna Muhonen

Metsola Lifestyle Oy
Anno Collection Oy
Toimitusjohtaja

Pasi Myllymäki

S.G. Nieminen Oy
Myyntipäällikkö

Lotta Sandström-Peltonen

Sumeko Oy
Kaupallinen johtaja

Aki Kouki

SGN Group Oy
Logistiikkajohtaja

Tuire Rasehorn

SGN Group Oy
Henkilöstöpäällikkö

Jan Silander

SGN Group Oy
Tietohallintojohtaja

HALLITUS

Mika Sutinen

Hallituksen puheenjohtaja
Hallitusammattilainen

Mika Sutinen on luovuudestaan ja erinomaisesta johtamisesta palkittu suomalainen yrittäjä ja pitkän linjan toimitusjohtaja. Menestyksekkään toimitusjohtajauran jälkeen Mika vaikuttaa nykyään pääomasijoittaja Vaaka Partners:in industrial partnerina ja tämän lisäksi 11 yhtiön hallituksen puheenjohtajana tai jäsenenä (Luhta, Reaktor, Framery, Ellun Kanat, SGN Group jne). Viimeisimmäksi Mika toimi Mustin ja Mirrin toimitusjohtajana 2010-2017, jolloin Musti ja Mirri käytännössä rakennettiin kokonaan uudelleen ja sen seurauksena ketju kasvoi kymmenkertaiseksi kooltaan ja samalla Suomen kansainvälisimmäksi ja asiakaspalvelultaan mitatusti Suomen parhaaksi vähittäiskauppaketjuksi.

Sam Nieminen

Hallituksen jäsen
Omistaja, SGN Group

Sam G. Nieminen on johtanut isänsä Sven G. Niemisen perustamaa yhtiötä 40 vuotta (1980-2020). Sam G. Nieminen on kehittänyt yhtiöstä sen, mitä se on tänä päivänä. Laajentanut liiketoimintoja eri toimialoille sekä tehnyt SGN konsernista kansainvälisen monialayhtiön. Sam on luonut SGN Groupin vahvat perhelähtöiset ja yrittäjyyskeskeiset arvot, jotka näkyvät vahvasti yhtiön toiminnassa. Samilla on useita luottamustehtäviä kaupan, säätiöiden ja rahastojen sekä urheilun yhdistyksissä.

Lauri Toivonen

Hallituksen jäsen
Markkinointijohtaja, SOK

Lauri Toivonen on erittäin kokenut ja tunnustettu palveluliiketoiminnan kehittäjä. Strateginen muutosjohtaminen vähittäiskaupan digitalisaatiossa on Laurin ydinosaamista. Hänellä on kokemusta niin aloittavien yritysten liiketoiminnan suunnittelusta, kuin listattujen yhtiöiden liiketoiminnan kehittämisestä.

Mikaela Nieminen

Hallituksen jäsen
HR Business Partner, Efima Oy

Mikaela Nieminen on seurannut lapsesta saakka perheyhtiön arkea ja on työskennellyt SGN Groupin hallituksessa vuodesta 2011. Mikaelalla on kansainvälinen liiketalouden kaksoistutkinto. Mikaelalla on lähes kymmenen vuoden kokemus HR-ammattilaisena ja erinomainen osaaminen yrityksen kulttuurin sekä henkilöstön kehittämisestä.

SGN GROUPIN TARINA

SGN:n tarina alkoi vuonna 1933, jolloin kauppiasperheen poika Sven G. Nieminen perusti siemenalan tuonti- ja tukkuliikkeen S. G. Niemisen, vaikkei Svenillä ollut aikaisempaa kokemusta siemenkaupasta, saati maataloudesta. Sodan aikana Sven G. Nieminen toimi kansanhuoltoministeriön määräämänä Suomen siemenkaupan asiamiehenä ja vastasi käytännössä koko Suomen kylvösiemenhuollosta.

Jälleenrakennuksen aikaan liiketoiminta laajeni myös muuhun tuontikauppaan: 50-luvulla viljankäsittelykoneisiin, 60-luvulla puutarhakoneisiin ja vapaa-ajan laitteisiin (Sumeko Oy) ja 70-luvulla teollisuuden laitteisiin ja komponentteihin (SGN Tekniikka Oy).

SGN Groupin nykyrooli yrittäjyyden kehittäjänä ja tukijana pohjautuu aina 80-luvulle saakka, jolloin Sam Niemisen johdolla luotiin yrittäjäpohjainen myyntiverkosto maatalouskoneiden maahantuontia varten (Agritek Oy). Tänä päivänä alati kehittyvistä liiketoiminnoistamme valtaosa nojaakin juuri yrittäjävetoiseen toimintaan yli 500 yhteistyöyrittäjän kanssa niin Suomessa, Ruotsissa kuin Venäjälläkin.

Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana konsernin toiminta on kansainvälistynyt ja laajentunut vahvasti uusille toimialoille. Vuonna 2003 SGN Group perusti Venäjälle tytäryrityksen OOO Sumekon, joka on sittemmin laajentanut toimintaansa myös Baltiaan, Kazakstaniin ja Valko-Venäjälle. Suomen Sportia ja ruotsalaiset Team Sportia sekä Sportringen synnyttivät konserniin liittyessään uuden, merkittävän yrittäjävetoisen pohjoismaisen urheilukaupan toimijan.

Kessu Oy:n hankinnan myötä konserniin tulivat mukaan maailman johtavat rinne- ja latukoneet sekä lumetusjärjestelmät. Kuluttajatuotteisiin laajentuminen taas tapahtui, kun sisustusalalla tunnettu tuotemerkki Anno ostettiin SGN Groupille ja konsernista tuli lastenvaatebrändi Metsolan osaomistaja.

Toimintamme on perustunut koko liki 90-vuotisen historiamme ajan jatkuvuuden varmistamiseen sukupolvelta toiselle, henkilöstön arvostamiseen ja siitä huolehtimiseen, sekä mielekkään ja merkityksellisen työn tarjoamiseen.

SGN aikajana