SGN GROUP TÄNÄÄN

SGN konserni on suomalainen perheomisteinen monialayhtiö, joka toimii viidellä eri toimialalla:
kuluttajakaupassa, maatalous- ja puutarhakaupassa, vapaa-ajan laitteissa, lumen, jäänteon ja tekniikan laitteiden ja palveluiden kaupassa sekä urheilukaupassa. Toimialasta riippuen toimimme usealla eri liiketoimintamallilla. Osassa myymme itse suoraan loppukäyttäjille oli kyseessä kuluttaja tai yrittäjä ja osassa taas toimimme luotettavana kumppanina yrittäjävetoiselle jälleenmyyjä- ja kumppaniverkostollemme.

Tehokas ja osaava konserni tukee liiketoimintaa
Konsernin tehtävänä on luoda omistamilleen liiketoiminnoille ja henkilöstölleen paras mahdollinen kasvualusta. Konsernista tarjotaan  keskitetysti valikoidut palvelut laadukkaasti ja tehokkaasti taloushallinnosta, henkilöstöhallinnosta, tietohallinnosta, logistiikasta, markkinoinnista- ja viestintäpalveluista ja konsernin kehittämistoiminnoista, jolloin liiketoiminnat voivat itse keskittyä täysipainoisesti asiakkuuksienhoitoon ja liiketoiminnan kaupalliseen kehittämiseen.

Etsimme uusia liiketoimintamahdollisuuksia
Olemme luoneet konsernin sisälle ympäristön, joka auttaa niin työntekijöitä, kuin sekä vanhoja että uusiakin liiketoimintoja saavuttamaan täyden potentiaalinsa. Tällä reseptillä SGN Group on onnistunut luomaan lukuisia suomalaisia liiketoiminnan menestystarinoita. Samalla tiellä haluamme pysyä jatkossakin, yrittäjyyden ja yrittämisen keskiössä ja tarjota uusille yrityksille kasvualustan ja mahdollisuuden kehittää liiketoimintaansa kohti kansainvälistä menestystä.

Haemme aktiivisesti liiketoimintamahdollisuuksia koko markkina-alueeltamme ja olemme kiinnostuneita kuulemaan uusista ideoista ja yhteistyömahdollisuuksista niin yrityskauppojen kuin muunkin yhteistyön osalta.

VASTUULLISUUS

Vastuullinen liiketoiminta on ollut aina perusarvojamme lähtien yhtiömme perustajan Sven G. Niemisen omista arvokkaista periaatteista. Se on kantanut yhtiötä ja ohjannut yhtiön kulttuuria vuosikymmeniä tekemään oikeita ja kestäviä ratkaisuja. Yhtiön peruskiveen muuratut toimintamme periaatteet – asiakaslähtöisyys, toiminnan jatkuvuus ja henkilöstön arvostus – ovat luoneet meille viitekehyksen kehittää yhtiöitä vuosien saatossa. Kaikkein vaikeimmilla hetkillä juuri ne ovat toimineet tukena muutoksessa ja siten vahvistaneet niiden oikeellisuuttaan.
Haluamme viedä aiempia periaatteitamme ja arvokasta kulttuuriamme jatkossa kohti konkreettisia ja mitattavia vastuullisuustekoja sekä avoimemmin viestittävää vastuullisuustyötä. Monelle liiketoimintayhtiöllemme vastuullisuustyö on tänä päivänä arkea, mutta sen lisäksi haluamme korostaa sitä jatkossa myös henkilökuntamme ja asiakkaidemme suuntaan. Haluamme tarjota henkilökunnallemme merkityksellistä työtä ja osoittaa vastuullisella toiminnallamme olevamme paras ja mielenkiintoisin.

SGN Vastuullisuusraportti

MARKKINA-ALUEET

SGN Group markkina-alueet

AVAINLUVUT

miljoonan euron liikevaihto 2022

miljoonan euron liikevoitto

henkilömäärä

JOHTO JA HALLITUS

JOHTORYHMÄ

Stefan Repo

SGN Group Oy
Talousjohtaja
vs. Toimitusjohtaja

Panu Alhava

SGN Sportia Oy
Sumeko Oy
Toimitusjohtaja

Manu Laari

Kessu Oy
Toimitusjohtaja

Mikko Marttila

Agritek Oy
Toimitusjohtaja

Jonna Muhonen

Metsola Lifestyle Oy
Anno Collection Oy
Toimitusjohtaja

Tuire Rasehorn

SGN Group Oy
Henkilöstöpäällikkö

Jan Silander

SGN Group Oy
Tietohallintojohtaja

Mika Virtanen

SGN Group Oy
Kehitysjohtaja

HALLITUS

Mika Sutinen

Hallituksen puheenjohtaja
Hallitusammattilainen

Mika Sutinen on luovuudestaan ja erinomaisesta johtamisesta palkittu suomalainen yrittäjä ja pitkän linjan toimitusjohtaja. Menestyksekkään toimitusjohtajauran jälkeen Mika vaikuttaa nykyään pääomasijoittaja Vaaka Partners:in industrial partnerina ja tämän lisäksi 11 yhtiön hallituksen puheenjohtajana tai jäsenenä (Luhta, Reaktor, Framery, Ellun Kanat, SGN Group jne). Viimeisimmäksi Mika toimi Mustin ja Mirrin toimitusjohtajana 2010-2017, jolloin Musti ja Mirri käytännössä rakennettiin kokonaan uudelleen ja sen seurauksena ketju kasvoi kymmenkertaiseksi kooltaan ja samalla Suomen kansainvälisimmäksi ja asiakaspalvelultaan mitatusti Suomen parhaaksi vähittäiskauppaketjuksi.

Sam Nieminen

Hallituksen jäsen
Omistaja, SGN Group

Sam G. Nieminen on johtanut isänsä Sven G. Niemisen perustamaa yhtiötä 40 vuotta (1980-2020). Sam G. Nieminen on kehittänyt yhtiöstä sen, mitä se on tänä päivänä. Laajentanut liiketoimintoja eri toimialoille sekä tehnyt SGN konsernista kansainvälisen monialayhtiön. Sam on luonut SGN Groupin vahvat perhelähtöiset ja yrittäjyyskeskeiset arvot, jotka näkyvät vahvasti yhtiön toiminnassa. Samilla on useita luottamustehtäviä kaupan, säätiöiden ja rahastojen sekä urheilun yhdistyksissä.

Ilkka Brander

Hallituksen jäsen
Toimitusjohtaja
Saarioinen Oy
(1.1.24 alkaen)

Ilkka Brander on toiminut SGN Groupin toimitusjohtajana vuosina 2021-2023 ja sitä ennen Solteq Oyj:ssä sekä S-ryhmässä erilaisissa johtotehtävissä. Ilkka on kokenut ja karismaattinen johtaja, jolla on vahva käytännön ymmärrys kaupallisista arvoketjuista ja digitaalisesta liiketoiminnasta. Hänellä on erinomaiset johtajuus- ja vaikuttajataidot ja paljon positiivista energiaa. Ilkka on myös hyvä rakentamaan uusia strategioita, mutta vielä parempi ajamaan niitä kohti tavoitetta.

Lauri Toivonen

Hallituksen jäsen
Markkinointijohtaja, SOK

Lauri Toivonen on erittäin kokenut ja tunnustettu palveluliiketoiminnan kehittäjä. Strateginen muutosjohtaminen vähittäiskaupan digitalisaatiossa on Laurin ydinosaamista. Hänellä on kokemusta niin aloittavien yritysten liiketoiminnan suunnittelusta, kuin listattujen yhtiöiden liiketoiminnan kehittämisestä.

Mikaela Nieminen

Hallituksen jäsen
HR Business Partner,
Efima Oy

Mikaela Nieminen on seurannut lapsesta saakka perheyhtiön arkea ja on työskennellyt SGN Groupin hallituksessa vuodesta 2011. Mikaelalla on kansainvälinen liiketalouden kaksoistutkinto. Mikaelalla on lähes kymmenen vuoden kokemus HR-ammattilaisena ja erinomainen osaaminen yrityksen kulttuurin sekä henkilöstön kehittämisestä.

SGN GROUP – PARAS KOTI KASVAA JA KEHITTYÄ

Jo vuodesta 1933 Niemisen perheen unelma on ollut luoda konserni, joka olisi yrityksille paras koti kasvaa ja kehittyä. Toimintamme on perustunut alusta pitäen vahvoihin arvoihin, sekä tahtotilaan luoda paras mahdollinen kasvualusta niin ihmisille kuin suomalaisille yrityksillekin.
Vielä tänäkin päivänä SGN Groupin arvot pohjautuvat vahvasti Niemisen perheen arvoihin: yrittäminen, rohkeus, intohimo, välittäminen ja luottamus. Nämä arvot näkyvät monimuotoisesti niin konsernin
toiminnassa kuin periaatteissakin.
SGN Groupin liiketoiminnan ydin on luoda lisäarvoa omille ja edustamilleen tunnetuille kansainvälisille brändeille. Kokemuksemme maailmanlaajuisten huippubrändien maahantuonnista on erityisen vahva, ja olemme luotettava kumppani yli 500 yrittäjävetoisen jälleenmyyjän ja kumppanin verkostolle. Lisäksi omistamme useita tunnettuja brändejä monilta eri liiketoimintasektoreilta.

Olemme luoneet konsernin sisälle ympäristön, joka auttaa niin työntekijöitä, kuin sekä vanhoja että uusiakin liiketoimintoja saavuttamaan täyden potentiaalinsa. Tällä reseptillä SGN Group on onnistunut luomaan lukuisia suomalaisia liiketoiminnan menestystarinoita kotimaassa ja kansainvälisesti.
Samalla tiellä haluamme pysyä jatkossakin, yrittäjyyden ja yrittämisen keskiössä ja tarjota uusille yrityksille kasvualustan ja mahdollisuuden kehittää liiketoimintaansa kohti kansainvälistä menestystä.

Sam Nieminen, omistaja

SGN aikajana