SGN Groupille uusi toimitusjohtaja Jussi Ojanen

Monialayhtiö SGN Group Oy saa uuden toimitusjohtajan. Yhtiön johdossa aloittaa 1. lokakuuta 2024 Jussi Ojanen, 51. Konsernin edellinen toimitusjohtaja Ilkka Brander siirtyi 1. tammikuuta 2024 Saarioinen Oy:n toimitusjohtajaksi, mutta jatkaa SGN Groupin hallituksessa. Vs toimitusjohtajana väliajan toimii talousjohtaja Stefan Repo.

Jussi Ojanen, DI, siirtyy toimitusjohtajaksi Kiwa Inspectan toimitusjohtajan tehtävästä. Ojanen on kokenut ja kasvuhakuinen yritysjohtaja, jolle on kertynyt laajaa kansainvälistä kokemusta mm. palveluliiketoiminnan, teollisuuden ja erityisesti energiateollisuuden yrityksistä. Aiemmin Ojanen on työskennellyt mm. Fortumilla vastaten yrityksen B2C- sekä pienten ja keskisuurten yritysten liiketoiminnasta Suomessa ja Pohjoismassa. Pöyryllä hän on toiminut energiasektorin liikkeenjohdon konsultoinnista vastaavana johtajana Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa.

Meille oli tärkeää saada yrityksen johtoon henkilö, joka jakaa perheyhtiömme arvomaailman: vastuullisuus, luottamus, rehellisyys ja pitkäjänteisyys. Jussi on määrätietoinen, avoin ja hyvä ihmisjohtaja, joka pystyy viemään yhtiötämme kehittäen ja arvojamme kunnioittaen kohti 2030 lukua”, sanoo SGN Groupin pääomistaja Sam G. Nieminen.

”SGN on hieno yhtiö, jolla on vahva kulttuuri, osaava henkilöstö, pitkä historia ja katse tiiviisti tulevaisuudessa. SGN:n monipuolisuus ja intohimo jatkuvaan parantamiseen ja kehittymiseen ovat tehneet minuun suuren vaikutuksen. Olen erittäin ylpeä ja innoissani päästessäni osaksi SGN:ää, luomaan uusia suomalaisia liiketoiminnan menestystarinoita”, Jussi Ojanen sanoo.

SGN Groupin talous on vakaalla pohjalla, mikä mahdollistaa tekemisellemme jatkuvuuden ja kasvun. Siksi meille on ollut tärkeää perehtyä uuden toimitusjohtajan valintaprosessiinkin huolella. Muutos tuo meille uusia näkökulmia sekä mahdollisuuksia uudistaa niitä alueita, mitä seuraavina vuosina haluamme painottaa.

Me SGN Groupin hallituksessa koemme, että Jussi on oikea henkilö toteuttamaan kasvuhakuista strategiaamme kokemuksensa ja osaamisensa ansiosta. Jussin kansainvälinen kokemus sekä monipuolinen tuntemus niin isojen kuin pienempienkin yhtiöitten liiketoiminnoista tarjoavat hänelle erinomaiset lähtökohdat SGN Groupin liiketoimintojen johtamiseen ja strategian toteuttamiseen.”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Mika Sutinen.

Lisätietoja:

Jussi Ojanen, p. 050 453 6801

Sam G. Nieminen, p. 040 552 7040

SGN Group on 1933 perustettu vahva ja kehittyvä suomalainen, perheomisteinen monialayhtiö, jonka liiketoiminta-alueisiin kuuluvat maatalous- ja puutarhakauppa, vapaa-ajan laitteet, lumen ja jäänteon laitteet ja palvelut, urheilukauppa sekä kuluttajatuotteet. SGN Groupin edustamia tuotemerkkejä ovat muun muassa New Holland, Kverneland, Kawasaki, Tohatsu, Fantic, PistenBully, TechnoAlpin, Team Sportia, Sportringen, Anno ja Metsola.  SGN Groupin liikevaihto vuonna 2023 oli noin 96 milj. € ja sen palveluksessa on noin 116 työntekijää Suomessa ja Ruotsissa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla.