Tohatsu aloittaa nestekaasukäyttöisen perämoottorin valmistuksen

Julkaistu 10.02.2017

Tohatsu aloittaa ensimmäisenä merkittävänä perämoottorinvalmistajana nestekaasukäyttöisen perämoottorin valmistuksen. Kyseessä on viisihevosvoimainen LPG (nestekaasu)-perämoottori mallimerkinnältään MFS5CLPG. Nestekaasun käytössä on paljon etuja, mm. puhtaampi käynti ja moottoripäästöjen pieneneminen.

Uusi nestekaasukäyttöinen perämoottori perustuu jo tuotannossa olevaan bensiinikäyttöiseen malliin, joka on muutettu nestekaasulla käyväksi. Nestekaasun käytöllä saadaan moottorille puhtaampi käynti. Lisäksi nestekaasulla vältetään nykybensiinin huonon säilyvyyden ongelmat, jotka korostuvat esim. purjevenekäytössä, jolloin moottoria käytetään harvemmin ja polttoaine seisoo säiliössä pitempään. Nestekaasua käytettäessä myös huollon tarve vähenee, moottoripäästöt pienenevät sekä moottori käy hiljaisemmin ja tasaisemmin.

Viiden hevosvoiman mallia saa myös purjeveneen apumoottoriksi Sail Pro-mallina, joka on varustettu laturilla ja raskaaseen käyttöön soveltuvalla potkurilla. Bensiinimoottoreista nestekaasukäyttöinen eroaa valkoisella värityksellään.

Moottorin ensiesittely on Vene 17 Båt messuilla Helsingin Messukeskuksessa 10.2-19.2.20917 Tohatsun osastolla 6f50.

Moottori tulee myyntiin Suomen markkinoille touko-kesäkuun vaihteessa.
Lisätietoja: Jussi Alanko, puh. 040 501 6393, jussi.alanko (at) sgn.fi, Sumeko Oy
Tohatsu Corporation on perustettu 1922 valmistamaan bensiinikäyttöisiä moottoreita eri tarkoituksiin. Vuonna 1956 alkaneella perämoottorituotannolla Tohatsu on Japanin vanhin alan toimija. Alkuun valmistettiin vain pieniä moottoreita lähinnä kalastajille ammattikäyttöön. Nykyisin kapasiteetti noin 200 000 moottoria vuodessa. Sumeko Oy on toiminut Tohatsun maahantuojana vuodesta 1991 alkaen.

www.tohatsu.fi

 

Sumeko Oy on vuonna 1963 perustettu vapaa-ajan koneiden edustaja Suomessa ja Venäjällä. Sen tuotemerkkejä ovat Tohatsu-perämoottorit, Kawasaki-moottoripyörät, -vesiskootterit ja -mönkijät, Arctic Cat -moottorikelkat ja -mönkijät, Access-mönkijät sekä Stels-moottorikelkat. Sumeko Oy kuuluu SGN Groupiin, joka on vuonna 1933 perustettu vahva ja kehittyvä suomalainen kaupan alan perheyritys, jonka toimialoihin kuuluvat urheilu-, kodin ja vapaa-ajan tuotteet, maatalous, ympäristönhoito, teollisuuslaitteet sekä lumentekoon ja -hoitoon liittyvät laitteet. Konsernilla on merkittävää liiketoimintaa myös Venäjällä ja Ruotsissa. SGN Groupiin kuuluvat Agritek Oy, All Right Oy, Anno Collection Oy, Hobby Hall Oy, Kessu Oy, S.G. Nieminen Oy, SGN Sportia Oy, SGN Tekniikka Oy, Team Sportia AB ja Truebell Finland Oy. Vantaan Koivuhaassa sijaitsevan yhtiön liikevaihto on 154 milj. € ja sen palveluksessa on noin 300 työntekijää.

www.sumeko.fi                           www.sgn.fi


Uutisarkisto

2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013