SGN Group piirtää Ruotsin urheilukuviot uusiksi

Suomalainen perheyritys SGN Group on hankkinut 100 % osuuden ruotsalaisesta urheiluketjusta Sportringen AB:sta. Tämän myötä SGN Group perustaa Ruotsiin uuden suuren urheiluliiketoimintaryhmän SGN Sportin, joka käsittää n. 370 urheilumyymälää. SGN Sport on tämän kaupan johdosta yksi Ruotsin johtavista urheilukaupan toimijoista, jonka liikevaihto tulee olemaan noin 450 milj. eur (sis. alv). Tällä liikevaihdolla SGN Sport on Ruotsin toiseksi suurin urheilukaupan toimija.

Uuteen SGN Sport -ketjuun kuuluvat Team Sportia AB, Sportringen AB sekä täysin uusi kevään 2018 aikana julkaistava myymäläkonsepti, jonka tarkoituksena on kasvaa maan suurimmaksi polkupyöräketjuksi.

Sportringenin koko osakekanta siirtyy SGN Groupille

Uusi kuvio on tulos siitä, että SGN Group on hankkinut loput 50 % Sportringen AB:n osakkeista. Sportringen ja Team Sportia toimivat jatkossakin erillisinä liiketoimintoina. Uuden liiketoimintaryhmän johtajaksi tulee Claes Meldgaard. Hän jatkaa Team Sportia AB:n toimitusjohtajana kevääseen 2018, jolloin Sportringenin toimitusjohtaja Lars Palmgreneistä tulee myös Team Sportia AB:n toimitusjohtaja. Sportringen AB:n hallituksen jäsenet Sandro Arcari, Krister Johnsson ja Hans Hedefur, jotka omistivat puolet Sportringenin osakkeista, jatkavat yrityksen hallituksessa ja johdossa varmistaen sekä kehittäen yrityksen tulevaisuutta. Nämä henkilöt toimivat jatkossa myös Team Sportian hallituksessa.

– Synergiaa löytyy niin yhteisten messujen hallinnassa, yhteistyössä tavarantoimittajien kanssa sekä keskitetyssä kustannustehokkuudessa. Tavoitteenamme on yhdistää nämä eri organisaatiot ja konseptit yhteen saman katon alle, yhteiseen pääkonttoriin vuoden 2018 aikana, sanoo Claes Meldgaard.

Muutokset Ruotsin Team Sportiassa

Muutosvauhti on vuosina 2016 ja 2017 ollut Ruotsin Team Sportiassa kova. Kaikki myymälät ovat 100 %:sti franchise-periaatteella toimivia, eli yksityisten kauppiaiden vetämiä. Rankan kustannusjahdin ja uudelleenorganisoinnin kautta ennustetaan, että Team Sportia AB tekee positiivisen tuloksen vuonna 2017.

Kevään 2018 aikana toteutetaan Team Sportia AB:ssa uusi toimintakuvio, joka tulee kirkastamaan ketjun toimintaperiaatteita asiakkaille. Verkkokauppatarjontaa kehitetään myös kasvavilla urheilukaupan markkinoilla.

Ruotsin suurin polkupyöräketju

Suuri osa SGN Sportin kauppiaista on erikoistunut polkupyöräkauppaan. Kevään 2018 aikana heille kehitetään aivan uusi myymäläkonsepti. Tavoitteena on olla jatkossa Ruotsin suurin polkupyöräketju.

Kauppiasvetoisuus

– Uskomme vahvasti yksityiseen kauppiaaseen. Hänellä on vahva paikallistuntemus, ja hän keskittyy luonnostaan oman alueensa asiakkaisiin ja heidän tarpeisiinsa. Rakennamme nyt vahvoja vaihtoehtoja keskitetysti ohjatuille urheiluketjuille. Rakentamamme ainutlaatuiset myymäläkonseptit tulevat varmasti olemaan jännittäviä kokemuksia asiakkaillemme, kertoo SGN Groupin konsernijohtaja Sam Nieminen.

-Olen hyvin iloinen, että Claes ottaa tämän uuden tehtävän vastaan täynnä energiaa. Hän on jo vienyt Ruotsin Team Sportiaa kohti uusia ulottuvuuksia. Olen myös iloinen, että saan toivottaa Lars Palmgrenin ja Sportringenin hallituksen jäsenet tervetulleeksi Team Sportiaan. Synergiaedut Team Sportian ja hyvin hoidetun Sportringenin välillä ovat sellaisia, että näen tulevaisuuden hyvin valoisana, kommentoi Sam Nieminen.

Lisätietoja:

Sam Nieminen, toimitusjohtaja, SGN Group Oy, p. 040 552 7040, sam.nieminen@sgn.fi

Claes Meldgaard, liiketoimintaryhmän johtaja, Tj. SGN Sport, Tj. Team Sportia, p. +46 736 6623010,
claes.meldgaard@teamsportia.se,
Lars Palmgren, Tj. Sportringen, p.  +46 709 985353, lars@sportringen.se,

Ruotsalaiseen Sportringen urheilukaupan ketjuun kuuluu n. 300 yrittäjävetoista liikettä ympäri Ruotsin. www.sportringen.se

Ruotsalainen Team Sportia Ab on markkinointi- ja yhteisosto-organisaatio, joka palvelee Ruotsin Team Sportia ketjun kauppiaita ja kehittää ketjun toimintaa. Team Sportia on yksi Ruotsin johtavista urheilukauppaketjuista, johon kuuluu 74 myymälää. Team Sportia -liikkeet ovat yrittäjävetoisia. www.teamsportia.se

 SGN Group Oy on 1933 perustettu vahva ja kehittyvä suomalainen kaupan alan perheyritys, joka tunnetaan vahvoista kansainvälisistä merkkituotteista. Konsernilla on merkittävää liiketoimintaa myös Venäjällä ja Ruotsissa. Toimialoihin kuuluvat urheilu ja vapaa-aika, kodin tuotteet, maatalous, teollisuuslaitteet sekä lumentekoon ja -hoitoon liittyvät laitteet. Yhtiöön kuuluvat Agritek Oy, All Right Europe Oy, Anno Collection Oy, Hobby Hall Oy, Kessu Oy, S.G. Nieminen Oy, SGN Agricenter Oy, SGN Sportia Oy, Sportringen AB, SGN Tekniikka Oy, Sumeko Oy, OOO Sumeko, Team Sportia Ab ja Truebell Finland Oy. SGN Groupin liikevaihto on noin 170 milj. € ja sen palveluksessa on noin 320 työntekijää. Konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla. www.sgn.fi