SGN Group osti enemmistön ruotsalaisesta Team Sportia -urheiluketjusta

Suomen Sportia-ketjun tukkuliiketoiminnan omistava SGN Group Oy on 5.12.2014 ostanut 67,5 % ruotsalaisesta markkinointi- ja yhteisosto-organisaatiosta Team Sportia Ab:sta. Tämä yhteenliittymä palvelee 155 Sportia- ja Team Sportia -kauppiasyrittäjää. Näillä kahdella ketjulla on Suomessa ja Ruotsissa 155 myymälää, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on 278 milj. €.

Sportia on Suomen kolmanneksi suurin urheilukauppaketju, johon kuuluu 50 myymälää ympäri maata. Sportia-kauppiaat ovat yrittäjiä, joilla on vahva tuntemus oman alueensa urheilulajeista.

Ruotsin Team Sportian ja Suomen Sportian historiasta löytyy yhteneväisyyksiä. Yhteistyötä ketjujen välillä on ollut mm. omien tuotemerkkien hankinnoissa. Team Sportialla on johtava asema Ruotsin polkupyörämarkkinoilla ja lisäksi sillä on vahva asema markkinoilla sen päätuotekategorioissa, joita ovat kuntoilu, jalkapallo, juoksu, ulkoilu ja maastohiihto.- Urheilukauppa on ollut jo pitkään kasvava toimiala, jonka kilpailutilanne on muuttunut Suomessa ja kaikissa Pohjoismaissa. On tarve rakentaa tehokkaampia ja kilpailukykyisempiä yksiköitä, jotka tekevät mm. yhteishankintoja ja markkinointiyhteistyötä. Tämän kaupan myötä yhteinen ostovolyymimme tekee meistä merkittävän yhteistyökumppanin tavarantoimittajillemme, kertoo SGN Groupin toimitusjohtaja Sam Nieminen. Sportialla on myös uusi mahdollisuus laajentaa tuotevalikoimaansa Team Sportian omilla tuotemerkeillä sekä hyödyntää Team Sportian edistyksellisiä ketjunohjauksen työkaluja, Nieminen jatkaa.

– Team Sportialla ja Sportialla on yhteneväinen yrityskulttuuri, samat ydintuotekategoriat sekä sama toimintamalli. Tämän kaupan myötä saamme selkeitä synergiaetuja varastoinnissa, kuljetuksissa, Kaukoidän ostoissa sekä markkinoinnissa, sanoo Team Sportian toimitusjohtaja Anders Edvardsson.

Tavoitteena molemmissa maissa on pitkäjänteisesti kasvattaa ketjujen toimintaa yhdessä kauppiaiden ja tavarantoimittajien kanssa.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Sam Nieminen, SGN Group, puh. 040 552 7040, sam.nieminen@sgn.fi
Toimitusjohtaja Veli-Pekka Erkkilä, SGN Sportia Oy, puh. 040 587 4822, veli-pekka.erkkila@sgn.fi
Viestintäpäällikkö Helena Peltola, SGN Group Oy, puh. 050 561 5895, helena.peltola@sgn.fi

Kuvia:
Viestintäpäällikkö Helena Peltola, SGN Group Oy, puh. 050 561 5895, helena.peltola@sgn.fi

SGN Group on 1933 perustettu kaupan alan perheyritys, joka tunnetaan vahvoista kansainvälisistä merkkituotteista. Merkittävä osa konsernin liiketoiminnasta on Venäjällä. Toimialoihin kuuluvat urheilu- ja vapaa-ajan tuotteet, maatalous, ympäristönhoito, teollisuuslaitteet, bioenergia sekä lumentekoon ja -hoitoon liittyvät laitteet. Yhtiöön kuuluvat Agritek Oy, Kessu Oy, S.G. Nieminen Oy, SGN Motors Oy, SGN Sportia Oy, SGN Tekniikka Oy, SSF Spraying Systems Finland Oy, Sumeko Oy ja Truebell Finland Oy. SGN Groupin liikevaihto on 176 milj. € ja sen palveluksessa on 206 työntekijää. Konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaan Koivuhaassa. www.sgn.fi

SGN Group -konserniin kuuluva SGN Sportia Oy on markkinointi- ja yhteisosto-organisaatio, joka palvelee Sportia-kauppiaita ja kehittää ketjun toimintaa. Sen liikevaihto on 36 milj.€ ja henkilöstö 8. Sportia on vuonna 1979 perustettu valtakunnallinen urheiluliikeketju, johon kuuluu yli 50 myymälää eri puolella Suomea sekä verkkokauppa. Yrittäjäpohjaisilla Sportia-kauppiailla on monipuolinen urheilutausta ja vahva urheilukokemus. www.sportia.fi

Ruotsalainen Team Sportia Ab on markkinointi- ja yhteisosto-organisaatio, jonka liikevaihto on 35 milj. € ja henkilöstö 38. Team Sportia on yksi Ruotsin johtavista urheilukauppaketjuista, johon kuuluu 105 myymälää. Ketjun myynti on kaksinkertaistunut sen jälkeen kun se perustettiin vuonna 1989. Team Sportian ydintuotekategoriat ovat kuntoilu, jalkapallo, juoksu, ulkoilu, pyöräily ja maastohiihto. Team Sportia -liikkeet ovat yrittäjävetoisia. www.teamsportia.se