Kessu Oy jäänhoitokoneita ja jääkiekkokaukaloita edustavan Engon edustajaksi Suomessa

Jäänhoitokoneita sekä jääkiekkokaukaloiden laitteita ja tarvikkeita suunnittelevasta ja valmistavasta Engosta tuli hiljattain osa TechnoAlpin-ryhmää. TechnoAlpin on maailman johtava lumetuslaiteyritys. Vantaalla sijaitseva Kessu Oy vastaa Suomessa Engon myynnistä ja huoltopalveluista.

Engo on valmistanut jo 1970-luvun lopusta alkaen monenlaisia laitteita ja tarvikkeita jääkiekkokaukalon laitoja kiertäviä laitarakenteita varten. Engo suunnittelee ja valmistaa myös eri kokoisten jääkenttien käsittelemiseen jäänkäsittelykoneita. Nämä sähkökäyttöiset, hiljaiset koneet ovat hoitaneet tehtäviään jo runsaan 25 vuoden erittäin ympäristöystävällisesti.

TechnoAlpin on maailman johtava lumetuslaiteyritys. Sillä on 12 kansainvälistä toimipistettä ja 25 yhteistyökumppania. Sillä on tällä hetkellä yli 50 maassa runsaat 2200 asiakasta. TechnoAlpin on kansainvälisen hiihtoliiton, FIS:n virallinen laitetoimittaja ja varusti laitteillaan 80 % rinteistä vuoden 2018 talviolympialaisissa Etelä-Koreassa. Edellisen tilikauden liikevaihto oli noin 200 miljoonaa euroa. TechnoAlpin työllistää ympäri maailmaa noin 700 henkilöä.

Tämä yritysfuusio mahdollistaa teknologiatietämyksen yhdistämisen ja tietotaidon vahvistumisen. Molemmille yrityksille on tunnusomaista asiakaslähtöisyys ja pyrkimys jatkuvaan edistykseen. Näiden vahvuuksien yhdistämisen ansiosta voimme jatkossa paneutua vielä paremmin asiakkaiden toiveisiin.

Tuotemerkki ENGO säilyy. Yrityksen rakennetta ja henkilöstöä laajennetaan vähitellen. Uusi toimipaikka Vahrnissa ja yhdistyminen TechnoAlpinin kanssa tarjoavat tähän optimaaliset edellytykset.

Vantaalla sijaitseva Kessu Oy on Engon uusi edustaja Suomessa. Se vastaa Suomessa Engon myynnistä ja huoltopalvelusta.

Lisätietoja: Kessu Oy, Peter Söderholm, puh. 09 664 404

Kessu Oy on 1991 perustettu yritys, joka toimii maailman johtavien rinne- ja latukoneiden sekä lumetus-järjestelmien Suomen ja Baltian maiden maahantuojana. Se on alansa markkinajohtaja Suomessa. Kessu Oy kuuluu SGN Group -konserniin, joka on 1933 perustettu vahva ja kehittyvä suomalainen kaupan alan perheyritys. Konsernilla on merkittävää liiketoimintaa myös Venäjällä, Virossa ja Ruotsissa. Toimialoihin kuuluvat urheilu ja vapaa-aika, kuluttajatuotteet, maatalous- ja konekauppa sekä teollisuuslaitteet. Yhtiöön kuuluvat Agritek Oy, All Right Europe Oy, Anno Collection Oy, Hobby Hall Oy, Kessu Oy, S.G. Nieminen Oy, SGN Agricenter Oy, Price Club Oy, SGN Sportia Oy, Sportringen AB, SGN Tekniikka Oy, Sumeko Oy, OOO Sumeko, Team Sportia Ab ja Truebell Finland Oy. SGN Groupin liikevaihto on noin 200 milj. € ja sen palveluksessa on noin 400 työntekijää. Konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla.