Anno yhteistyössä Ulla Koskisen kanssa Fiskarsin Kesäkoti -näyttelyssä

Helsinki Design Weekiä tuottava Luovi Productions Oy tuo Fiskarsin kylään suomalaisten taiteilijoiden kuvitteellisia kesäasumuksia esittelevän näyttelyn. Fiskarsin Kesäkoti -näyttely esittelee yhdeksän muotoilijan näkemykset ihailemiensa suomalaistaiteilijoiden kesäkodeista.

“Muotoilu on aina ammentanut inspiraatiota taiteesta, ja jokaisen muotoilijan on varmasti helppo nimetä taiteilija, jonka työstä ja elämäntyylistä inspiroituu. Haluamme leikitellä ajatuksella, miltä näiden taiteilijoiden asuttamat kesäkodit näyttäisivät”, kertoo näyttelyn tuottaja Moona Tikka. Näyttelyarkkitehtuurista vastaa Joanna Laajisto ja visuaalisesta ilmeestä Double Happiness. Laajisto luo Fiskarsin Viljamakasiiniin suuren kesäkodin, jonka huoneet jaetaan muotoilijoille ja heidän ihailemilleen taiteilijoille.

Huoneiden sisustuksissa nähdään suomalaista muotoilua niin pienemmiltä kuin suuremmiltakin tekijöiltä. Näyttelyn tuotteet ovat myös myynnissä, ja tilassa tullaan kesän aikana järjestämään erilaisia tapahtumia.
“Olemme erittäin innoissamme yhteistyöstä Luovin kanssa”, Fiskars Villagen kiinteistöjohtaja Kari Selkälä kertoo. “Yhteistyön avulla saamme Fiskarsiin houkuteltua entistä enemmän muotoilusta kiinnostunutta yleisöä ympäri maailman.”

Anno on mukana Fiskars kesäkodissa yhtenä kahdeksasta kotimaisesta brändistä. Anno valitsi huoneensa suunnittelijaksi Ulla Koskisen, joka tunnetaan persoonallisen Asun-lehden päätoimittajana. Lehtityön ohella hän on tehnyt pitkän ja monisävyisen uran muotoilijana ja konseptisuunnittelijana. Asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Adea, Artek, Durat, Kannustalo, Marimekko sekä Woodnotes. Koskisen töille on ominaista lämmin minimalismi, ajattomuus sekä sävykäs materiaalimaailma, pehmeän moderni tunnelma.

”Sattuma ja intuitio saavat johdattaa myös tätä projektia. Kesäkoti, Annon pellavalakanat ja suomalainen taitelija toivat saman tien mieleeni aina töitäni inspiroineen Helene Schjerfbeckin. Vahvan, omaa tietään kulkeneen taiteilijan töiden rohkea ja yhä edelleen moderni, pelkistävä käsittelytapa ja uskomattoman sävykäs, harmoninen värimaailma tarjoavat loputtomasti tutkittavaa. Palaan taiteilijan teoksiin uudestaan ja uudestaan. Tietämättäni Helene Schjerfbeck on ollut myös Annon kokoelmasta vastaavalle Pia Lehtovuorelle tärkeä taiteilija ja nimi, joka tuli hänelle ensimmäisenä mieleen tämän projektin kohdalla. Fiskars kesäkoti -näyttelyn makuuhuoneemme on omistettu Helene Schjerfbeckille ja sen tunnelma on samalla kertaa vahva ja herkkä sekä niukka ja rikas”, kommentoi Ulla Koskinen tätä kesän yhtä odotetuinta sisustustapahtumaa.

Fiskarsin Kesäkoti -näyttely Fiskarsin Viljamakasiinissa 15.6.-16.9.2018

Anno on vuonna 2007 perustettu suomalainen sisustusbrändi, jonka juuret ovat syvällä skandinaavisessa elämäntavassa. Anno on osa suomalaista SGN Group -perheyritystä. Anno Collection Oy on 85-vuotta vanhan SGN-konsernin tytäryhtiö ja toimii Anno-tuotteiden maahantuojana ja jälleenmyyjänä. www.annocollection.com    www.sgn.fi

Lisätietoja:
Pia Lehtovuori
0500844884
pia.lehtovuori@annocollection.com

Kuvauslainat, valokuvat ja muu lehdistömateriaali:
Satu Typpö
358 50 523 5605
satu.typpo@annocollection.com