Verkkokaupan legendat Hobby Hall ja virolainen Hansapost yhdistyvät

Pöydän ääressä Taavi Rajur Hansapostista (vas.) ja Pekka Pättiniemi Hobby Hallista. Takana vasemmalta alkaen Urmas Türk Hansapostista, Stefan Nieminen SGN Groupista ja Sam G. Nieminen SGN Groupista.

Julkaistu 08.03.2018

Suomen toiseksi suurin yleisverkkokauppa Hobby Hall ja Viron suurin verkkokauppa Hansapost yhdistyvät. 21.2.2018 allekirjoitetun sopimuksen myötä syntyy uusi merkittävä kansainvälinen toimija, jonka liikevaihto on
yli 80 milj. eur, henkilöstömäärä noin 200 henkeä ja jolla on valikoimissaan tuotteita yli 330 000. Sekä Hobby Hall että Hansapost ovat yksityisessä omistuksessa. Hobby Hall siirtyi suomalaisen perheyrityksen SGN Groupin omistukseen vuoden 2017 alussa.

Hobby Hallin ja Hansapostin yhdistyessä verkkokauppabrändit eri maissa säilyvät: Hobby Hall Suomessa, Hansapost Virossa ja Xnet Latviassa. Sopimuksen mukaan Hobby Hallin omistavilla suomalaisilla omistajilla säilyy osake-enemmistö. Yhdistymisessä syntyvän yrityksen nimi on Hobby Hall Oy.

Hobby Hallin ja Hansapostin tuotevalikoimat täydentävät hyvin toisiaan, mistä uuden verkkokaupan asiakkaat tulevat hyötymään kaikissa toimintamaissa. Laajentunut tuotevalikoima on kuluttajien käytössä heti alkusyksystä. Verkkokauppojen yhdistymisellä saadaan aikaiseksi suurempia ostovolyymeja ja selkeitä etuja asiakkaille.

”Verkkokauppojen yhdistyminen on uusi merkittävä askel Hobby Hallin uudistumisessa, joka alkoi vuoden 2017 alussa”, kertoo Hobby Hallin toimitusjohtaja Pekka Pättiniemi. ”Hobby Hall haluaa tuottaa asiakkailleen elämyksiä niin arjessa kuin vapaa-ajassa. Tässä tulee avuksi merkittävä tuotevalikoiman laajentuminen, mm. Suomessakin tärkeällä puutarhanhoidon alalla. Lisäksi asiakkaamme tulevat hyötymään yhteistyönä tehtävästä verkkokauppateknologian kehittämisestä”, Pekka Pättiniemi jatkaa.

”Tämän tehdyn sopimuksen myötä olemme yksi johtavista verkkokaupoista, mutta tämä on vain alkua.”, kertoo Taavi Rajur, joka on yksi Hansapostin omistajista ja hallituksen jäsenistä. ”Hansapost tulee edelleenkin olemaan sama tuttu ja tunnettu verkkokauppa virolaisille. Tavoitteenamme on kuitenkin hakea kasvua sekä määrässä että laadussa. Korkealaatuisista tuotteistaan tunnetun Hobby Hallin avulla laajennamme tuotevalikoimaamme eksklusiivisiin brändeihin. Tämä on myös mahdollisuus virolaisille merkkituotteille päästä kansainvälisille markkinoille”, Rajur jatkaa.

Suomen verkkokauppamarkkinat ovat jo nyt noin 10 % koko vähittäiskaupasta. Virossa verkkokaupan myynti on noin 3 % koko markkinoista, joten kasvupotentiaalia on paljon. Suomessa verkkokauppa kasvaa yli 20 % ja Virossa lähes 40 % vuodessa.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Pekka Pättiniemi, Hobby Hall Oy, pekka.pattiniemi@hobbyhall.fi, puh. 050 1924
Johtaja Taavi Rajur, Hansapost OÜ, taavi@hansapost.ee, puh. +372 512 3333

Hobby Hall Oy on 1962 perustettu Suomen toiseksi suurin verkkokauppa, jonka valikoimiin kuuluvat kodin, vapaa-ajan ja elektroniikan tunnetut merkkituotteet. Sillä on myös yksi myymälä Vantaalla. Kanta-asiakkaita on yli puoli miljoonaa. Hobby Hall siirtyi vuoden 2017 alussa Stockmannilta osaksi suomalaista perheyritystä SGN Groupia. Hobby Hallin liikevaihto vuonna 2017 oli 43 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on noin 100 henkilöä. www.hobbyhall.fi

Hansapost OÜ on Viron suurin verkkokauppa, jolla on myynnissä yli 300 000 tuotetta mm. puutarhanhoidon, kodin tarvikkeiden, sisustuksen, muodin sekä elektroniikan aloilta. Sillä on lisäksi yksi myymälä Tallinnassa. Yrityksen perusti vuonna 1997 Hansaprint, Suomen Posti ja Sonera ja se siirtyi yksityisomistukseen vuonna 1999. Samana vuonna aloitettiin toiminta Latviassa. Hansapostin liikevaihto vuonna 2017 oli 29 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on yli 100 henkilöä. www.hansapost.ee

SGN Group on 1933 perustettu vahva ja kehittyvä suomalainen kaupan alan perheyritys, joka tunnetaan kansainvälisistä merkkituotteista. Konsernilla on merkittävää liiketoimintaa myös Venäjällä ja Ruotsissa. Toimialoihin kuuluvat urheilu ja vapaa-aika, kodin tuotteet, maatalous, teollisuuslaitteet sekä lumentekoon ja -hoitoon liittyvät laitteet. SGN Groupin liikevaihto on noin 170 milj. € ja sen palveluksessa on noin 320 työntekijää. Konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla. www.sgn.fiUutisarkisto

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013