Varmat kevään merkit ilmassa

Varmat kevään merkit ilmassa.

Julkaistu 22.02.2013

Ulkona tuiskuttaa lunta ja talvi on parhaimmillaan. Me kesän tekijät olemme kuitenkin ahkeroineet läpi lumen ja tuiskun järjestäen jälleen kerran kesän messukeskukseen VeneBåt13 -näyttelyyn, joka on muuten Pohjois-Euroopan suurin venealan näyttely. Täällä lokit laulavat, aurinko paistaa ja asiakkaat suunnittelevat tulevan kesän veneretkiä tai muistelevat menneitä. Kesän fiilikset ovat täällä jo hyvinkin korkealla.

Messujen alkamista odottelen aina innolla, sillä samalla kun messut aukeavat, tulemme esille ”talviunesta”, kuten alasta tietämättömät useasti ajattelevat. Monesti olen kuullutkin alasta tietämättömiltä lausahduksen; ”Helppoahan se teillä on, kun kesällä pari kuukautta teette töitä ja lopun aikaa lomailette”. Henkilökohtaisesti messujen avaus merkitsee pitkän ja pimeän syksyn sekä talven loppumista. Voisi sanoa, että vuoden viimeisimmät kuukaudet alallamme on kaikista rankimmat. Syksyn aikana, jolloin Suomessa on pimeää ja synkkää , me rakennamme jo tulevaa kesää. Ennen kuin kesä on rakennettu talven keskelle, se on vaatinut lukuisia neuvotteluja kauppiaiden kanssa ympäri Suomea. Usein neuvotteluiden aikana päivän polttava aihe on ollut lumentulo, käykö lumilinko- ja kelkkakauppa. Kauppiaiden on vaikea keskittyä tulevaan kesään, koska talvika ei ole vielä kunnolla tullut. Niin tai näin, tämä keskustelu on hyvä päättää lausahdukseen, että se on varmaa, että kesä tulee ensi vuonnakin ja on varmasti vähäluminen 😉

Messuilla ja tästä eteenpäin me kauppiaiden kanssa pääsemme toteuttamaan talven aikana tehtyjä suunnitelmiamme ja tapaamme asiakkaita, jotka ovat olleet talven ajan meidän ulottumattomissa muiden harrastuksien parissa. Nyt Kuitenkin kesä on taas jo askeleen lähempänä.

Henkilökohtaisesti messut tuo minulle mieleen vuosi toisensa jälkeen muistoja Saimaan äärellä vietetyistä lapsuuden kesistä. Monesti asiakkaiden kanssa ”ajetaan” tutuilla vesillä ja muistellaan kesän mahtavia veneretkiä. Messuilla työn ja vapaa-ajan intohimot kohtaavat, sillä veneily on yksi rakkaimmista harrastuksistani. Liki 20 työpäivää yhteen putkeen messukeskuksessa käy kuitenkin työstä ja perheen arjen pyöritys on jäänyt näinä päivinä vaimon harteille, joten kiitokset siitä hänelle.

Hyvää ja lämmintä kesää toivottaen 🙂
Lasse Hytönen
Aluepäällikkö
Sumeko Oy/Tohatsu


Uutisarkisto

2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013