Uusi Joskinin volumetra tuo kerralla uudet normit lietevaunuihin

Julkaistu 07.12.2016

Joskinin Volumetra on alunperin suunniteltu vaunun rakenteeseen integroidulla tilavuuspumpulla (spiraali-, kumiroottori- tai keskipakopumppu). Suosio rohkaisi laajentamaan mallin sekä imupainepumpulle että imupaine-keskipako-yhdistelmäpumpulle. Näin tästä uudesta mallista tuli potentiaalinen myös Suomeen.

Uusi Volumetra on totuttua Joskinia kevyempi ja painopistekin on matalammalla. Vaunussa on parhaaksi todettu hydraulinen akselisto, johon saa leveimmät renkaat entistä pienemmillä lisäkustannuksilla. Lisävarusteissa ei ole Modulosta tuttuja painorajoitteita ja levityslaitteen kiinnitykseen tarkoitettu nostolaitekin on integroitu runkoon, niin kuin kaikkein ammattimaisimmissa vaunuissa on tapana.

Vaunuun on onnistuttu yhdistämään parhaat puolet niin Modulosta kuin Quadrastakin, mutta hinta asettuu vain hiukan Modulon yläpuolelle. Käytännössä Volumetra korvaa kolme mallia keskikokoisissa lietevaunuissa, Modulon, Komfortin sekä Quadran.

Rakennevaihtoehdot:

  • Pyöränlovet säiliöön leveille renkaille tai ilman pyöränlovia
  • Kaksiakselisena 10 500 litrasta 20 000 litraan tai kolmiakselisena 18 500 litrasta 22 900 litraan.

Uuden Volumetra-lietevaunun edut:

  • Vaunussa on itsekantava runkorakenne korkealuokkaisesta teräksestä. Näin paino on keventynyt ja siihen voidaan liittää kaikki levitysteknologiat.
  • Hydraulinen 2- tai 3-akselinen akselisto on pultattu runkoon ja akseliston paikkaa voidaan liikuttaa, mikä mahdollistaa painonjakauman säädön optimaaliseksi vaunun takana olevan työlaitteen painon mukaan.
  • Hydraulinen akselisto ei kallistele mutkissa eikä anna periksi kuorman painosta lainkaan. Ee on tieajossa mukavin ja hankalissa maastoissa kevein vetää.
  • Runkoon integroitu nostolaite mahdollistaa laajan valikoiman levitystyölaitteita, mukaan lukien leveimmät ja painavimmat lietteenlevityslaitteet
  • Hydropneumaattinen aisan jousitus on saatavilla lähes kaikkiin malleihin
  • Suunnittelu ja erityisen pitkälle standardoitu tuotanto mahdollistaa hyvän hinta-laatusuhteen
  • Pumppu kaikkiin olosuhteisiin, imupaine, keskipako tai yhdistelmäratkaisut
  • Monen tyyppiset pumppukuormaimet ovat saatavilla, keskelle tai sivulle

Joskin Volumetra

Hydraulinen akselisto on pultattu runkoon, jotta akseleiden paikkaa voidaan säätää optimaalisen painonjakauman aikaan saamiseksi.

Joskin Volumetra
Nostolaitteisto on integroitu runkoon, jolloin saadaan paras kantavuus.

Joskin Volumetra


Uutisarkisto

2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013