SSO Maatalous Oy ja Agritek Oy yhteistyöhön

Vesa Tyykilä, SSO Maatalous Oy (vas.) ja Tomi Niemi, Agritek Oy

Julkaistu 15.06.2016

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n tytäryhtiö SSO Maatalous Oy ja SGN Groupiin kuuluva Agritek Oy ovat solmineet maatalouskoneiden myyntiä koskevan yhteistyösopimuksen. Sopimuksen myötä SSO Maatalous Oy ryhtyy edustamaan Agritekin maahantuomia traktoreita, leikkuupuimureita ja työkoneita sekä niiden varaosia koko myyntialueellaan.

SSO Maatalous ottaa syyskuun puolivälistä alkaen myyntiinsä Agritekin maahantuomat Case IH- ja New Holland -traktorit ja -puimurit sekä Kverneland- ja Joskin-työkoneet. Yrityksen päätoimipaikka on Salossa ja konekauppaa tehdään myös Somerolla ja Kemiönsaarella. Näiden paikkakuntien lisäksi tämän yhteistyösopimuksen myötä SSO Maatalous laajentaa myyntialuettaan myös läntiselle Uudellemaalle.

Yhteistyö on molemmille yrityksille ja koko Suomen maatalouskonekaupalle monella tapaa uraauurtava. – Kyseessä on Agritekin kannalta periaatteellisella tasolla ainutlaatuinen avaus, kun saamme jälleenmyyjäksemme omalla alueellaan todella vahvan uudenlaisen toimijan eli paikallisen itsenäisen maatalouskaupan, toteaa Agritekin toimitusjohtaja Tomi Niemi. – Haemme yhteistyöstä luonnollisesti myyntiimme paikallista vahvuutta Salon ja läntisen Uudenmaan alueilla, mutta sillä on myös valtakunnan tasolla suuri merkitys, sillä SSO Maatalouden alueella on peräti 10 % Suomen viljanviljelyalasta, jatkaa Niemi.

Myös SSO Maatalouden toimitusjohtaja Vesa Tyykilä pitää aloitettavaa yhteistyötä merkittävänä.
– Maatalouskauppa on aina ollut SSO:lle tärkeä ja menestyksekäs liiketoiminta-alue. SSO:n alueen asiakkaat ovat hyötyneet siitä, että osuuskaupalla on oma maatalouskauppa. Jatkamme edelleen tätä perinteistä linjaa: asiakkaiden toiveet otetaan huomioon ja uusia hyviä toimintatapoja etsitään yhdessä. Nyt saamme ennestään vahvaan SSO:n konekauppaan vahvistukseksi Agritekin koko tuotevalikoiman, joista erityisesti Case IH- ja New Holland -traktorit sekä leikkuupuimurit ovat merkittävä lisä nykyiseen valikoimaamme.

SSO Maatalous Oy on Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n sataprosenttisesti omistama tytäryhtiö. Maatalouskaupan päätoimipaikka on Salossa, lisäksi henkilökohtaista palvelua saa maatalouskaupan palvelupisteistä Somerolla ja Koskella. Sen lisäksi Kemiön, Perniön ja Karkkilan S-Raudan toimipaikoissa maatalouden palveluja tarjoavat nimetyt koulutetut myyjät. SSO Maatalous Oy:n myyntivalikoimiin kuuluvat maatalouden tuotantopanokset, maatalouskoneet sekä niiden varaosat ja tarvikkeet, ammattipuutarhan tuotantotarvikkeet sekä eläinten ruuat ja tarvikkeet. Maatalouskaupan lisäksi SSO Maatalous Oy on merkittävä viljanostaja toimialueellaan. www.ssomaatalous.fi

Agritek Oy on Suomen suurimpia maatalouskonealan yrityksiä, joka tuo maahan traktoreita ja maailmanlaajuisesti tunnettuja maataloustyökoneita. Agritek Oy on osa SGN Group -konsernia. SGN Group Oy on 1933 perustettu vahva ja kehittyvä suomalainen kaupan alan perheyritys, jonka toimialoihin kuuluvat urheilu-, kodin ja vapaa-ajan tuotteet, maatalous, ympäristönhoito, teollisuuslaitteet sekä lumentekoon ja -hoitoon liittyvät laitteet. Vantaan Koivuhaassa sijaitsevan yhtiön liikevaihto on 150 miljoonaa € ja sen palveluksessa on 200 työntekijää. www.agritek.fi

sso


Uutisarkisto

2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013