SGN Group Oy osakkaaksi ruotsalaiseen Sportringeniin

Julkaistu 17.11.2015

Vasemmalta Hans Hedefur, Sam Nieminen, Sandro Arcari ja Krister Jonsson

Urheilukaupan alalla Suomessa sekä Ruotsissa toimiva SGN Group Oy on 16.11.2015 ostanut 50 % ruotsalaisesta markkinointi- ja yhteisosto-organisaatiosta Sportringen Ab:sta. Nopeasti kasvavalla Sportringen-ketjulla on noin 170 kauppiasyrittäjää Ruotsissa. Suomen Sportia- ja Elmo-ketjujen tukkuliiketoiminnot omistava SGN Group osti viime vuoden lopulla enemmistön ruotsalaisesta urheilun markkinointi- ja yhteisosto-organisaatiosta Team Sportia Ab:sta. Tällä pohjoismaisella urheilukaupanketjujen kokonaisuudella on Suomessa ja Ruotsissa kaikkiaan 330 myymälää, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on yli 400 milj. €.

SGN Group Oy kuuluu urheilukaupan johtaviin toimijoihin Suomessa tytäryhtiönsä SGN Sportia Oy:n kautta.

Kun perheyritys SGN Group Oy osti talvella 2014 enemmistön ruotsalaisesta urheilun markkinointi- ja yhteisosto-organisaatiosta Team Sportia Ab:sta, syntyi yhteispohjoismainen urheilukaupan yhteenliittymä. Nyt tämä pohjoismainen urheilukaupan kokonaisuus laajenee merkittävästi kun SGN Group Oy on hankkinut 50 % osuuden Ruotsin nopeimmin kasvavasta urheilukauppaketjusta Sportringenista. Vuonna 2014 Sportringen
-myymälöiden yhteinen liikevaihto oli 65 milj. €. Tänä vuonna liikevaihdon arvioidaan olevan jo noin 140 milj. €.

– DNA:ssamme on syvälle piirtynyt halu tehdä tiiviisti yhteistyötä yksityisten kauppiasyrittäjien kanssa ja me uskomme vahvasti yksityisten kauppiasverkostojen voimavaroihin. Kun nyt tulemme osaomistajaksi Sportringeniin, vahvistamme entisestään yksityisten kauppiasyrittäjien mahdollisuuksia kilpailla suuria tiukasti ketjuohjattuja kilpailijoita vastaan, sanoo SGN Groupin konsernijohtaja Sam Nieminen.

Sportringenin liikeidea ja palvelukonsepti perustuvat, kuten Team Sportiassakin, yksityisten kauppiasyrittäjien vankkaan urheilun asiantuntemukseen ja ammattitaitoon sekä paikallisten olosuhteiden ja asiakkaittensa tuntemukseen. Sam Nieminen haluaa kuitenkin painottaa, että tällä hetkellä ei ole mitään suunnitelmia yhdistää näitä ketjuja yhteen:

– Sportringen ja Team Sportia ovat arvoiltaan hyvin samankaltaisia. Niissä molemmissa on korkea ammattitaito, erinomaisen hyvä palvelu sekä vahva lajiosaaminen. Totta kai löytyy myös eroja kauppiasyrittäjien toiminnassa, minkä asian näemme suurena lisäarvona. Uskomme, että urheilukaupan piirissä on tämän päivän kilpailutilanteessa suuri tarve erilaisuuteen siten, että kauppias voi ja saa valita juuri hänelle ja asiakaskunnalleen sopivan kauppakonseptin. Haluamme varmistaa, että kauppiasvetoisuuteen perustuva liiketoiminta on haluttu vaihtoehto ketjuohjatuille kaupparyhmittymille.

Nyt tehty kauppa ei johda organisaatiomuutoksiin.

– Sportringen ja Team Sportia tulevat toimimaan erillisinä organisaatioina, kuten tähänkin saakka. Tulevaisuudessa tulemme luonnollisesti hakemaan positiivisia synergiaetuja näille SGN Group Oy:n omistamille markkinointi- ja yhteisosto-organisaatioille, SGN Sportialle, Sportringen AB:lle ja Team Sportia AB:lle. Tämän kaupan myötä yhteinen ostovolyymimme kasvaa merkittävästi, mikä vuorostaan näkyy kauppiasyrittäjiemme toiminnan kannattavuudessa, jatkaa Sam Nieminen.

Nyt tehdyssä kaupassa on myyjänä Sportringen Holding AB. Kauppahinta ei ole julkinen. Sam Nieminen ei pidä mitenkään erityisenä sitä, että SGN Group tulee osakkaaksi 50 % osuudella.
– Myyjän tavoitteena on edelleen olla vahvasti mukana Sportringen-ketjussa ja sen kehittämisessä. Tavoitteenamme on parantaa merkittävästi yksityisten kauppiasyrittäjien edellytyksiä toimia itsenäisesti niin Ruotsissa kuin Suomessa. Enemmistöosakkuus ei ole tämän tavoitteen kannalta välttämätöntä, toteaa Sam Nieminen

Yhteystiedot:

Toimitusjohtaja Sam Nieminen, SGN Group Oy, puh. 040 552 7040, sam.nieminen@sgn.fi
Viestintäpäällikkö Helena Peltola, SGN Group Oy, puh. 050 561 5895, helena.peltola@sgn.fi

 


SGN Group Oy on vuonna 1933 perustettu vahva ja kehittyvä kaupan alan perheyritys, jonka toimialoihin kuuluvat urheilu, kodin ja vapaa-ajan tuotteet, maatalous, ympäristönhoito, teollisuuslaitteet sekä lumentekoon ja -hoitoon liittyvät laitteet. Konsernilla on merkittävää liiketoimintaa myös Venäjällä ja Ruotsissa. Yhtiöön kuuluvat Agritek Oy, Kessu Oy, S.G. Nieminen Oy, SGN Sportia Oy, Team Sportia Ab, SGN Tekniikka Oy, SSF Spraying Systems Finland Oy, Sumeko Oy ja Truebell Finland Oy. SGN Groupin liikevaihto on 154 milj. € ja sen palveluksessa on 190 työntekijää. Konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla. www.sgn.fi

Sportringen urheilukaupan ketjuun kuuluu 170 yrittäjävetoista liikettä ympäri Ruotsin. www.sportringen.se

SGN Group -konserniin kuuluva SGN Sportia Oy on markkinointi- ja yhteisosto-organisaatio, joka palvelee Suomen Sportia-kauppiaita ja kehittää ketjun toimintaa.
Sportia on vuonna 1979 perustettu valtakunnallinen urheiluliikeketju, johon kuuluu yli 50 yrittäjävetoista myymälää eri puolella Suomea sekä verkkokauppa.
www.sportia.fi

Ruotsalainen Team Sportia Ab on markkinointi- ja yhteisosto-organisaatio, joka palvelee Ruotsin Team Sportia ketjun kauppiaita ja kehittää ketjun toimintaa.

Team Sportia on yksi Ruotsin johtavista urheilukauppaketjuista, johon kuuluu 105 myymälää. Team Sportia -liikkeet ovat yrittäjävetoisia. www.teamsportia.se

 Elmo Sport on kotimainen kauppiaiden kokonaan omistama urheiluvälineliikeketju, joka on perustettu 1992. Ketjuun kuuluu 15 liikettä. SGN Sportia Oy osti Elmo Sport -kauppiaiden osto- ja markkinointiyhteistyöyhtiön Sports Group Finland Oy:n liiketoiminnan toukokuussa 2015.


Uutisarkisto

2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013