Ovatko pyörät vihreämpiä aidan toisella puolella?

Ovatko pyörät vihreämpiä aidan toisella puolella?

Julkaistu 31.01.2013

Ensimmäinen käyntini MP-messuilla oli varmaan vähän päälle 10-vuotiaana. Kaverin kanssa fiilisteltiin, minkä pyörän isona ostaa, sitten kun on rahaa. Mopo mulla on ollut 10-vuotiaasta ja crossipyörän ostin omilla ekoilla kesätyörahoilla joskus 20-vuotiaana.

Kummisedän Sky Channeliltä nauhoitettiin VHS-kaseteille ulkomaisia Crossi- ja RR-kisoja. Crossin alkeet harjoiteltiin kesämökin hiekkateillä ja -montuilla ja kun aloin pysymään pyörän kyydissä, kehtasi mennä kokeilemaan ”oikeille” radoille. Kävin katsomassa kisoja ihan pienestä pitäen ja seurasin lajin konkareita. Omien pyörien on aina pitänyt olla vihreitä, koska niillä pärjäsivät ne VHS-kuskitkin.

Opintojen ja useamman kemianteollisuuden hommissa vietetyn vuoden jälkeen kaipasin vaihtelua ja sattumien kautta löysin työn oman harrastukseni läheltä Sumekolla. Unelmat käy siis toteen!

Valmistelen paraikaa osallistumista toisille MP-messuilleni työn merkeissä. Palasin juuri Tukholman messuilta mukanani kolme tehtaan uusinta esittelypyörää. Tänäkään vuonna Sumeko ja SGN Motors eivät tuota messuilla harrastajille pettymystä, sen voin näillä silmäpusseillani teille taata.

Moottoripyörät ovat myös iso osa meidän perheen elämää. Kolmevuotias poikani on jo niin hyvin ”myrkytetty”, että leikittäessä pehmolelutkin keulivat ja pärisevät. Nyt messuilla hienon työn ohella on mukava päästä kiertämään oman pojan kanssa ja seurata kun hän kartuttaa omia haaveitaan.

Niin, lopulta mä sain sen isoimman ja hienoimman vihreän crossipyörän, viime kauden nelipuolikkaan Kawasakin.

Ari-Pekka Vanhala
Varaosamies


Uutisarkisto

2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013