Kverneland group valitsi Agritekin vuoden maahantuojaksi

Julkaistu 25.05.2015

Euroopan johtava maatalouden työkoneisiin erikoistunut Kverneland Group on kansainvälisen äänestyksen perusteella valinnut Agritek Oy:n vuoden maahantuojaksi 2014. Kaikkiaan Kvernelandin tuotteilla on noin sata maahantuojaa, joten tämä on merkittävä tunnustus myös suomalaiselle maatalouskonekaupan alalle haasteellisessa markkinatilanteessa.

Vuoden maahantuoja -palkinto luovutettiin tiistaina 19.5. Kverneland Groupin toimitusjohtajan Dai Watanaben toimesta Prahassa kansainvälisen maahantuojakokoontumisen yhteydessä. Kverneland Group myöntää palkinnon vuosittain parhaalle maahantuojalleen. Valinta tehdään kansainvälisen sisäisen äänestyksen perusteella. Suomeen palkintoa ei ole saatu koskaan aiemmin.

  • Agritekin valintaan vuoden maahantuojaksi vaikuttivat erityisesti seuraavat perusteet:
  •  Myynnin kasvattaminen haasteellisessa markkinassa
  • Kumppanuus oleellisena osana liiketoimintaa
  • Hyvin korkea sitoutuminen Kvernelandin tuotteisiin ja brandiin
  • Kverneland Groupin tuoteohjelman laajentaminen maahantuojan roolissa
  • Vahva markkinaosuus avainsegmenteissä
  •  Proaktiivisuus myynnissä ja markkinoinnissa

Agritekin kannalta palkinto on merkittävä kansainvälinen huomionosoitus, sillä Kvernelandilla on maailmanlaajuisesti noin 100 maahantuojaa. Agritek sijoittuu liikevaihdolla mitaten 20 suurimman maahantuojan keskivaiheille.

”Ehkä jotain on tehty oikeinkin.” Agritekin toimitusjohtaja Tomi Niemi toteaa.

Tämän tunnustuksen johdosta Agritek Oy haluaa kiittää kaikkia suomalaisia viljelijöitä ja urakoitsijoita, jotka ovat osaltaan tehneet tämän mahdolliseksi. Samoin kiitos kuuluu myös Agritekin myyntiverkostolle eli kauppias- ja huoltoyrittäjille, jotka ovat osaltaan kantaneet kortensa kekoon palkinnon saamiseksi Suomeen ensimmäistä kertaa koko pitkän Kvernelandin maahantuontihistorian aikana.

Kverneland Group on Euroopan johtava maatalouden työkoneita suunnitteleva ja valmistava yritys. Sillä on tehtaita Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Ranskassa, Hollannissa, Italiassa, Venäjällä ja Kiinassa. Tuotteitaan Kverneland Group vie 77 maahan. Vuoden 2014 lopussa työntekijämäärä oli 2 487. Suomessa Kvernelandin tuotteista tunnetuimmat ovat aurat, joilla on voitettu enemmän kynnön maailmanmestaruuksia kuin millään muulla merkillä. Kvernelandin tuotevalikoimaan kuuluvat aurojen lisäksi maanmuokkaus- ja kylvökoneet, rehunkorjuukoneet, paalaimet ja käärimet, ruokintalaitteet, lannoitteenlevittimet sekä kasvinsuojeluruiskut. Suomessa Kvernelandin tuotteita edustaa Agritek Oy. http://ien.kvernelandgroup.com/

Agritek Oy on Suomen suurimpia maatalouskonealan yrityksiä, joka tuo maahan traktoreita ja maailman-laajuisesti tunnettuja maataloustyökoneita. Agritek Oy on osa SGN Group -konsernia, johon kuuluvat lisäksi S.G. Nieminen Oy, Sumeko Oy, SGN Sportia Oy, SGN Tekniikka Oy, SSF Spraying Systems Finland OY, Truebell Finland Oy ja Kessu Oy. SGN Group on 1933 perustettu kaupan alalla toimiva perheyritys, joka tunnetaan vahvoista kansainvälisistä merkkituotteistaan. Sen toimialoihin kuuluvat maatalous, vapaa-ajan tuotteet, ympäristönhoito a teollisuuslaitteet. Vantaan Koivuhaassa sijaitsevan yhtiön liikevaihto on 176 milj. € ja sen palveluksessa on 206 työntekijää.

www.agritek.fi


Uutisarkisto

2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013