Kverneland 150 -sarja

Julkaistu 22.08.2016

Suorituskykyä keveille ja keskiraskaille maille

Kverneland on jo vuosien ajan tunnettu kestävien aurojen valmistamisesta ja kehittyneistä ratkaisuista.

Todellista menestymistä

Kvernelandin Kv 150 -sarjaa on myyty huomattavasti enemmän mitä ensimmäisenä käyttöönottovuotena odotettiin. Sarja on Kvernelandin auramalliston lähtötaso.

Nämä neljä paluuauramallia on suunniteltu pienille tiloille intensiiviseen käyttöön. Maaperä voi olla kevyttä tai keskiraskasta, eikä kivisyyskään ole ongelma. Aurojen leveyden säätökin onnistuu mukavasti ajon aikana (Variomat -malli).

Aurojen luotettavuus, alhainen käyttökustannus ja korkea suorituskyky ovat olleet keskeisiä menestystekijöitä. Aurojen valitseminen maailmanlaajuisesti tunnetulta tuotemerkiltä, kuten Kvernelandilta, jolla on asiantuntemusta työkoneiden rakentamisesta vaativiin olosuhteisiin, on varma valinta.

Innovaatio ja kestävyys

Konsepti: Kv 150 -sarjan aurat ovat yhtä pitkäkestoisia ja vankkoja kuin kaikki muutkin Kvernelandin aurat. Kivettömille maille tarkoitetut Kv 150 B ja B Variomat -mallit ovat varustettu samanlaisilla ojaksilla mitä Kvernelandin CLC kultivaattorissa. Kivisiin olosuhteisiin valitaan automaattilaukaisulaitteella varustetut Kv 150 S ja S Variomat -mallit. Suomeen myydään vain kuuluisalla lehtijousilaukaisulla varustettuja auroja.

KV-150S-Variomat-6532_kvg_large

150×150 mm kokoinen päärunko on kytketty suunnikasrakenteeseen ensimmäisen vaon leveyden säätämiseksi. Uusi kääntöpää 110 mm paksuisella kääntöakselilla takaa aurojen kestävyyden. Kvernelandin lämpökäsitellyt metallit ovat edelleen vertaansa vailla!

Helpot säädöt ja korkea suorituskyky

Aurojen säätäminen tulee olla helppoa ja nopeaa:

  • Ensimmäisen vaon leveyden säätö suunnikkaan avulla.
  • Aurojen leveyttä muutetaan yhdellä pultilla auroissa joissa ei ole Variomat ominaisuutta. Variomat auroissa leveys säädetään ohjaamosta hydraulisesti.
  • Vetolinja säätyy itsekseen, kun viilun leveys on säädetty.
  • Auran kaltevuuden säätöön oikealle tai vasemmalle on molemmilla puolilla omat pulttinsa.
  • Vetokarttu kategoria II tai III, lisävarusteena pikakytkentä.
  • Tukipyörän, esiauran ja kiekkoleikkurin säätö.

KV-150-S-858.jpg_kvg_large

Vaikka Kverneland suosittelee 150 -sarjalle traktoreita 150 hevosvoimaan saakka, kokemus on osoittanut, että maaperästä riippuen myös tehokkaampia traktoreita voidaan käyttää. Variomat -mallin avulla traktorin tehon ja maaperän suhde saadaan optimoitua sopivaksi. Vaon leveys voidaan säätää noin 30 cm ja 50 cm välillä riippuen ojasvälistä. Suomeen tuoduissa malleissa ojasväli on vakiona 85 cm.

Kannattavaa kyntämistä

Kun säädöt ovat helppokäyttöiset, korkea suorituskyky on helposti saavutettavissa. Lopputuloksena ei ole ainoastaan täydellinen kyntöjälki, vaan selkeät säästöt ajassa ja rahassa.

Esimerkiksi säätämällä kyntöviilun leveyttä kapasiteetti lisääntyy 40 %, kun taas polttoaineenkulutus lisääntyy vain alle puolella tästä.

Nerokas design ja lämpökäsiteltyjen metallien käyttäminen mahdollistavat suuren polttoaineen säästön. Kvernelandin vetovoimantarve on erittäin alhainen. Riippuen työsyvyydestä Kverneland aura säästää 19-28 % polttoaineen kulutuksessa verrattuna kilpailijoihin.
(Lähde: FH Cologne ja Wilsmann, 2012 ja 2014)

Alhainen vetovoimantarve näkyy myös alhaisena maakosketuksissa olevien osien kulumisena, esimerkiksi siivet, kärjet jne. Kverneland aurojen kanssa on mahdollista tehdä huomattavia säästöjä.

Kverneland aurat ovat apuna lähes kaikissa olosuhteissa. Viimeisimpinä askeleena on ’’Siipimalli nro 34’’ leveällä kapasiteetillä, tahmeisiin ja vähäkivisiin olosuhteisiin. Lue aiheesta lisää tästä.

KV-150S-Variomat-5098.jpg_kvg_large

KV_150S_0842.jpg_kvg_large2


Uutisarkisto

2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013