Koirapuiston mannekiini

Koirapuiston mannekiini

Julkaistu 08.01.2014

Kaikki koiranomistajathan tietävät, että koirapuistoon mennään rönttövaatteissa. Puistossa rapa lentää ja roiskuu, eikä kannata elätellä pienintäkään toivetta, että puistosta selviäisi pois puhtain lahkein, hihoin tai lapasin. Puhtaasta koirasta puhumattakaan. Eilen puistoon lähtiessäni, vaatteita etsiessäni törmäsin omituiseen seikkaan; minulla ei ole enää rönttö-talvivaatteita. Nelisen vuotta SGN-konsernissa työskennelleenä, olen salaa itseltänikin onnistunut uusimaan talvivarusteeni Sportialta niin totaalisesti, että vaatekaappini muistuttaa ohutta Sportian talvikuvastoa läpileikkauksena neljältä vuodelta. Pipoa myöten kaikki on trendikästä, värikästä ja asukokonaisuuksiin kuuluu koko setti päästä varpaisiin. Ja koska vaatteet ovat niin kestäviä, ei rönttövaatetta ole vielä ehtinyt syntyä.

Eilen illalla koirapuistoon lähtiessäni puin päälleni sen omalla mittapuulla rönttöisimmän talviasun. Lila takki, punaisilla vetoketjuilla yhdistettynä saman punaisiin toppahousuihin, pipoon ja kaulaliinaan sai kelvata. Seuraavan puolen tunnin aikana vastailin hämmästyneenä puistossa olleiden uteluihin, mistä niin makeita ja laadukkaan näköisiä talvivaatteita saa ostaa. Vetoketjut ja resorit testattiin, sekä materiaaleja ja värejä puitiin ja arvioitiin. Melko ylpeänä kerroin, mistä niin kivoja vaatteita saa. Ihmettelyihin, miksi raaskin tulla koirapuistoon moiset vaatteet päällä, vastasin että ”Kun ei ole muuta”.

Puistoilun päätteeksi laahustin kotiin rapaisissa hihoissa, lahkeissa ja lapasissa. Koko setin sai laittaa pesuun, koiraa myöten.

Marjo
Koira- ja järjestelmätukihenkilö


Uutisarkisto

2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013