Joulu saapuu Koivuhakaan

Joulu saapuu Koivuhakaan

Julkaistu 12.12.2013

SGN Groupin ikioma joulupukki Torsten täällä hei!

Olen touhunnut SGN:n riveissä jo vuodesta 1992, mm. Agritekin varaosapäällikkönä, laatupäällikkönä sekä Koivuhaan pääkonttorin rakennushankkeen projektipäällikkönä. Koska sain olla mukana koko rakennusprojektin ajan ensimmäisestä arkkitehtisuunnitelmasta aina muuttoon saakka, olen saanut vaikuttaa aika moneen ratkaisuun tässä talossa. Kun talo valmistui 2008, jäi se minun vastuulleni myös kiinteistövastaavan ominaisuudessa. Siksi pidän tätä koko kiinteistöä omahyväisesti hieman myös omana muistomerkkinäni, joka jää tänne minun jälkeenikin.

Moni luulee, että joulu tulee SGN:n toimitiloihin ihan tuosta noin vaan itsekseen. No eipäs tulekaan. Tarvitaan monenlaista puuhaa ja toimenpidettä, että kiinteistö saadaan talvi- ja joulukuntoon!

Syksyllä tarkistetaan kaikki sisä- ja pihavalot ja vaihdetaan palaneet polttimot uusiin. Sovin huoltoyhtiön kanssa milloin aloitetaan ulko-alueiden talvikunnostuksen päivystys. Sitten kerron huoltoyhtiön uusille työntekijöille, missä lumenläjityspaikat sijaitsevat ja etenkin missä ne eivät sijaitse (siis ei missään nimessä toimitusjohtaja Samin tai minun autoni edessä tai vieressä). 🙂

Koordinoin huoltoyhtiön kanssa hiekotuslaatikoiden asettamisen pihoille ja niiden täytön. Tarkistan aurauskeppien kunnon, hankin tarvittaessa lisää ja asennan paikoilleen. Meillä on työntekijöiden ja vieraiden autoille lämmitystolppia, jotka pitää tarkistaa ja tarvittaessa huoltaa.

Opastan omaa matkustavaa henkilökuntaa missä autoja saa säilyttää talvella ja häädän pihalle jätetyt turhat perävaunut, veneet ja muun laitteiston pois ennen lumentuloa. Sitten
tarkistan, että kaikki varaston nosto-ovet, ulko-ovet, portit ja muut on talvihuollettu, ja toivottavasti jopa toimii.

Toimin myös saunatonttuna eli lämmitän neljännen kerroksen saunaa kun siellä on tilaisuuksia, kuten perinteiset SGN:n naisten pikkujoulut, ja hoidan juomat ja saippuat paikoilleen, pyykit pesulaan ja sieltä takaisin. En ole kuitenkaan saanut kutsua niihin pikkujouluihin, vaikka sen saunan tonttuna lämmitänkin.

Jouluvalmisteluita on mm. kuusen tilaaminen. Tilaan elo-syyskuussa ison komean joulukuusen pihalle – yleensä tilaus tehdään tutulta toimittajalta, jolla on tarjolla kuusi jossa on vihreät havut ja neulaset kiinni. Tarkistan, että pihakuusen valot ovat kunnossa – vaihdan palaneet lamput uusiin, ja yritän muistaa ottaa valot esiin kun kuusi tulee pihalle. Organisoin kuusen tuonnin paikalleen pääoven eteen. Jouluvaloja ja -tähtiä ripustelen ruokalaan ja aulaan, kynttilät jalkoineen laitan myös esille.

Tarkistan joulukorttitilanteen – eli paljonko on vanhoja jäljellä ja tilataanko uusia. Vastaan myös konsernin yrityslahjoista (olenhan joulupukki ) eli alan pohtia, mitä on olemassa, mitä ja mistä hankitaan lisää – kuinka paljon, miten pakataan ja mikä on talon budjetti vai hankitaanko ollenkaan, tuetaanko esimerkiksi uutta lastensairaalaa lahjojen sijaan, tms.
Tältä syksyltä alkaa lähes kaikki kiinteistö- ja jouluvalmistelut olla pulkassa ja voin keskittyä pukkihommiin.

Joulupukkina aloitin jo koulu- ja opiskeluaikoina, mutta varsinainen elämäntapa siitä tuli 1970-80 -luvun vaihteessa, kun joku tuttu firma kyseli minua jelppaamaan, kun heidän vakipukkinsa oli sairastunut. Sen jälkeen olen pukkeillut harrastepohjalla ihan joka joulu, – firmoille, ostoskeskuksissa, eri yhdistysten pikkujouluissa, siis vähän missä milloinkin. Ensin vuokrasin tamineet, mutta sitten otin kerran yhdestä vuokranutusta kaavat ja anoppi ompeli sitten minulle täydellisen puvuston. Vaimoni toimii joulumuorina kun sellaista tarvitaan. Varustekassi on aina pakattuna kaikilla tykötarpeille, joten aika lyhyellä varoitusajalla päästään liikkeelle. En laula, mutta olen pukkina raitis, ja nuorempana tuli vikkelästi pyörittyä myös pulkkamäissä, pallomerissä, sähköautorata-ajelulla, rullaportaissa jne. Nykyään ehkä vähän arvokkaammin, kun pukilla on jo ikääkin, tuollaiset 464 vuotta, ja känsät varpaissa.

Toivotan koko SGN Groupin puolesta teille, hyvät asiakkaamme, jälleenmyyjämme ja kumppanimme oikein rauhallista ja mukavaa joulua!


Uutisarkisto

2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013